Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing
225 g | salmalax |
2 msk | sesamfrön, svarta |
2 msk | sesamfrön, vita |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 salladslök | k |
3 msk | soja, japansk |
3 msk | risvinäger |
1 msk | farinsocker |
1 msk | ingefära, finriven |
0,5 tsk | sesamolja |
1 msk | sesamfrön, rostade |
- Dippsås: Ansa och strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och rör tills sockret lösts upp.
- Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på riktigt hög värme ca 1 minut.
- Skär laxen i skivor och garnera med skott eller krasse. Servera den tillsammans med dippsås, wasabi och gari.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar