lördag 30 november 2013

Jordärtkockssmör

300g jordärtskockor
1dl grädde
1msk smör
Citronsaft
Rivet citronskal
Salt

Skala kockorna och skiva dem i små bitar. 
Koka i smör och grädde och ett par droppar citronsaft, tills kockorna är mjuka.
Mixa ihop allt till en len kräm.
Smaksätt med salt och citronskal.

Gott till nötkött och lyfts extra mycket av en god rödvinssås.

söndag 17 november 2013

Kladdig kladdkaka

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker tills det blir poröst
Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
Häll ner smeten i en brödad form
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Låt svalna och servera med grädde eller glass