4 personer
300-400 gr färsk tonfisk
Ponzusås (se recept längre ner)
1 grönt äpple
1/2 gurka
1 stor eller 2 små avokado
Färsk koriander
Svart sesamfrön
Sesamolja
Wasabimajonäs:
1-1,5 dl majonäs
1-1,5 msk Wasabipasta
Ponzumarinad:
1 klyfta vitlök
2 cm riven ingefära
2 cm finhackad röd chili
0,5 dl japansk soja
0,25 dl pressad citron
Gör så här:
Skär tonfisken i små bitar. Blanda ponzumarinad, och blanda såsen med tonfisken. Mängd får man känna sig fram, men det ska vara rikligt tonfisken marineras. Låt stå en stund så tonfisken drar till dig.
Tärna äpple, gurkan och avokadon i fina små tärningar. Blanda äpplet och gurkan.
Börja med att lägga avokado i botten, därefter gurk/äppleblandningen. Sedan tonfisken.
Klicka på wasabimajonäsen. Strö på svarta sesamfrön, ringla över sesamolja. Toppa med försk koriander och rostad lök.