lördag 28 januari 2023

Dumplings

Vegetariska med svamp och vitkål
  • 1 förp gyozaplattor, tinade (à 300 g) = ca 35 ark
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 cm färsk ingefära, finhackad
  • 300 g champinjoner, finhackade
  • 350 g vitkål, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 ägg
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
Stek först vitlök och ingefära i någon minut och sen i med svamp, vitkål och lök på hög värme. Låt steka mjukt.
Häll i vispade ägg, sesamolja och soja. Koka till stan ingen stelnar. 
Lägg upp i dumplingbröd.. 



Fläskfärs

400g fläskfärs 
Ingefära
Vitlök
Salladslök
Soja
Morot
Soja
Sesamolja

Blanda ihop. 


Sås
1 msk socker
2 msk risvinäger
2 msk ljus soja
1 riven liten Vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
Sesamolja
Ljusa Sesamfrön 

Blanda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar