4 port
- 400 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff)
- rapsolja
- salt
- vitpeppar
- ca 1 burk bambuskott, strimlade
- 4 klyftor vitlök, hackade
- 2 gula lökar, skivad
- 4 cm ingefära, hackad
- 4 msk ostronsås
- 4 msk soja (3 msk ljus, 1 msk mörk)
- 4 dl vatten
- 2 msk ev hoisinsås
- majsstärkelse, för att reda såsen
- vatten (för att reda såsen)
- salt (efter smak)
- 1 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
- 4 salladslökar, skivad
- Strimla köttet och lägg det i en skål. Ha i lite rapsolja, salt och vitpeppar och låt stå några minuter.
- Hacka och strimla alla grönsaker.
- Stek sen köttet på hög värme i ca 3 minuter.
- Häll av stekvätskan och stek sedan vitlök, gul lök och ingefära någon minut.
- Tillsätt bambuskotten, oystersås, soja, vatten, hoisin och köttet. Låt koka ca 8 minuter.
- Red av med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt, MSG och salladslök. Servera gärna med kokt ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar