4 portioner
Tomatsås
1 liten bit rotselleri (50-100g)
1 bit röd peppar efter styrka
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt och peppar
Quinoa
65 g babyspenat, går även med vanlig spenat
4 port röd quinoa
1/2 kruka persilja
1 citron
400 g halloumiost
1 tsk olja
300 g svarta oliver
1. Tomatsås: Ansa och skiva sellerin. Dela, kärna ur och strimla chilin.
2. Fräs grönsakerna mjuka i olivoljan i en kastrull. Pressa i vitlöken. Häll på tomaterna och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Quinoa: Mixa spenat, persiljan och riv skalet av citronen.
4. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
5. Halloumi: Skiva och stek halloumin i oljan i en stekpanna.
6. Låt oliverna rinna av.
7. Vänd ner citronskalet och persiljan i quinoan och fluffa upp den med en gaffel. Skär resten av citronen i klyftor.
8. Servera quinoaen med tomatsås, halloumi, oliver och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar