Kyckling Korma a la Naveed
- 2kg kycklingfile
- 2-3 msk hackad vitlök
- 2-3 msk hackad ingefära
- 3 st hackade gröna chili
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk Haldi /gurkmeja
- 1-2 tsk chilipulver
- 2-3 tomater, ca en halv burk
- 6 tsk matyoghurt
- 2 tsk majsstärkelse
- 6 tsk vatten
- Hönökaka
- Ghee
- Stek vitlöken i oljan en minut, den ska inte ta färg
- Tillsätt kycklingen, stek i 2-3 minuter
- Tillsätt salt, gurkmeja, chilipulver. Koka bort överflödig vätska.
- Tillsätt ingefära och grön chili, rör om och tillsätt yoghurt och tomater.
- Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
- När oljan börjar separera, tillsätt en halv dl vatter och rör om
- Blanda vatten och majsstärkelse. Tillsätt i grytan tills grytan får rätt konsistens.
- Garnera med korianderblad
- Servera med ugnsvarm hönökaka som strukits med ghee.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar