4 portioner
Ingredienser
12 st pilgrimsmusslor
2 st schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
2 st tomater, inlagda soltorkade
2 st salladslökar, det gröna, el strimlat grönt av purjolök
75 g smör
Servering
1 knippa timjan
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1. Tina pilgrimsmusslorna. Skala och finhacka schalottenlöken och koka den mjuk i vinägern ett par minuter.
2. Skär tomaterna i småbitar och hacka den gröna löken, lägg med det i det lilla koket och vispa därefter ner smöret i omgångar. Ställ tomatsmöret åt sidan.
3. Hetta upp en grillpanna. Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Grilla dem över hög värme tills de är randiga och genomstekta ca 5 min.
4. Lägg upp på portionstallrikar med balsamtomatsmöret och lite sallad och repa över färsk timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar