söndag 10 februari 2013

Kantarellpytt med yoghurtsås

Kantarellpytt och yoghurtsås

4 portioner

Ingredienser
800 g färskpotatis
4 st morötter, späda
4 st lökar, färska gula
1 msk smör, + 1 msk smör
1 tsk salt, + 0,5 tsk + 2 krm salt
300 g kantareller
2 dl yoghurt, turkisk


Tillagning
1. Skrapa potatis och morötter och skär dem i tärningar. Skär bort blasten från löken och hacka den. Spara blasten.
2. Stek morötterna i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och lök och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.
3. Ansa kantarellerna och stek dem knapriga i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och blanda ner dem i pytten.
4.Strimla blasten från löken. Blanda hälften av den med yoghurt och
2 krm salt. Strö resten av det gröna över pytten och servera.

Servera till stekt/grillat fläskkött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar