2 vitlöksklyftor
1 morot
1 stort, aromatiskt äpple (gärna Saga)
1 msk olja
2 tsk garam masala
1/2 tsk chilipulver
2 msk finriven ingefära
3 dl torkade röda linser
5 dl vatten
1 tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
Till servering
kokosflarn
matyoghurt (10%)
färsk koriander
svartpeppar
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Riv äpplet.
Fräs lök, vitlök, morot och äpple i oljan ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och chili och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ingefära, linser, vatten, salt och buljongtärning. Låt koka ca 10 minuter.
Tillsätt kokosmjölk och låt koka ytterligare några minuter. Rör ner limeskal och -juice
Till servering: Lägg upp i skålar och toppa med kokosflarn, yoghurt och koriander. Toppa gärna med svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar