4 personer
Ingredienser
2 st	chorizokorvar, (ca 200 g)
1 st	aubergine, (ca 400 g)
1 st	gul lök
1 msk	smör
1 burk	 burktomater, (400 g)
1 dl	 vatten
0,5 st	grönsaksbuljongtärning
250 g	färska lasagneplattor
3 msk smör 
0.5 dl vetemjöl 
5 dl gräddmjölk 
100 g riven ost 
salt 
peppar från kvarn 
1 dl	riven ost
Till servering
sallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Skär korv och aubergine i skivor och sedan i bitar. Skala och grovhacka löken.
2. Fräs allt i smör i en stekpanna. Häll på tomaterna med sitt spad och vatten. Smula i buljongtärning och låt allt koka någon minut.
3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden. 
4. Varva lasagneplattorna, grönsakssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och riven ost.
5.  Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar