söndag 27 oktober 2019

Kyckling cashew korma

4 portioner

Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 + 1 msk smör
1 grön chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
1 msk garam masala
2 tsk ingefära, fint riven
1 tsk paprikapulver
0,5 + 0,5 dl cashewnötter
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 msk tomatpuré
(5 myntablad)
(5 korianderblad)
2 dl yoghurt, naturell

Servera med ris eller naanbröd

Gör så här:
Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.
Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.
Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.
Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.
Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar