söndag 27 oktober 2019

Daimfudge

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 msk smör
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim (à 56 g)
  • 1 dl salta rostade mandlar  

Gör så här

Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smält. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
Hacka daimen och mandlarna. Vänd ner ca 2/3 av hacket i smeten. Spara lite till dekoration.
Bred ut smeten i en folieform, ca 10 x 15 cm (för 20 bitar), klädd med bakplåtspapper. Strö över mandlar och daim på toppen.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

1 kommentar: