tisdag 15 januari 2019

Borlottibiffar med parmesanpotatis och chilimajonnäs

Till 4 pers: 
1 dl solrosfrön 
1 morot 
1 gul lök 
1 förpackning bortottibönor (380 g) 
1 dl panko 
1 ägg 
1 1/2 msk ljus misopasta
1/2 msk tomatpuré 
 1/2tsk salt 
 2 msk rapsolja

 Chilimajonnäs
1 röd chili, t ex spansk peppar 
1 äggula 
1 msk vitvinsvinäger 
2 tsk dijonsenap 
1 tsk flytande honung 
2 dl rapsolja 
2 krm salt 

Rostad parmesanpotatis: 
750 g fast potatis 
 2 msk olivolja 
3/4 tsk salt 
1 krm nymald svartpeppar 
80 g parmesanost 
Garnering: hackad persilja

Gör så här
1. Chilimajonnäs: Kärna ur och finhacka chilin. Vispa chili, äggula,
vinäger, senap och honung. Tillsätt oljan, droppvis till en början och sedan i en tunn stråle, tills en tjock krämig majonnäs bildas. Krydda med salt .
2. Biffar: Rosta solrosfröna i en het torr stekpanna under omrörning. Mixa dem grovt, det ska vara bitar kvar
3. Skala och riv morot och lök. Häll bönorna i en bunke och mosa dem lätt med en potatistomp. Rör ner solrosfrön, morot, lök, panko, ägg, mlsopasta, tomatpuré och salt. blanda till en fast smet. 
4. Forma smeten til 8 biffar. Stek ca 3-4 min på varje sida.
5. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen, skär den i 1 cm tjocka stavar. Lägg dem i en bunke, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rör runt så att allt blandas ordentligt,
6. Sprid ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills den är genomstekt och har fått fin färg. Rör om någon gång under tiden. 
7. Grovriv osten och strö över potatisen. Tillaga ytterligare ca 13 min, tills osten börjar få färg. Strö över hackad persilja.
8. Servera biffarna med chilimajonnäs och potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar