tisdag 15 januari 2019

Bönbiffar med rostad sötpotatis

Ingredienser
Potatis
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 1/2 minibaguetter
1 rödlök
2 tomater
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt
Biffar
380 g kokta svarta bönor
250 g champinjoner
1 1/2 minibaguetter
1 förp persilja (à 20 g)
1 ägg
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
Potatis: Tvätta potatisen och skär i bitar. Blanda den med oljan i en bunke, krydda med salt och peppar.
Häll ut potatisen och krossad vitlök på den förvärmda plåten och rosta dem mitt i ugnen först 15 minuter. Rör då och då.
Starta timer

Skär bröden i tärningar och skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Lägg bröd, lök och tomater på plåten och rosta ytterligare ca 10 minuter.
Starta timer

Gurkyoghurt: Skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
Biffar: Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och mosa med en gaffel.
Borsta bort eventuell jord och smuts från champinjonerna. Riv svampen och baguetterna grovt på ett rivjärn. Hacka persiljan och blanda med bönor, champinjoner, bröd, ägg, ost, salt och peppar. Forma, med blöta händer, till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i olivoljan i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida tills de blir gyllene.
Starta timer

Servera bönbiffarna med gurkyoghurt och rostade grönsaker. Toppa med ärtskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar