söndag 16 december 2018

Fiskgratäng med broccoli och dragon

Ingredienser
600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki
250 g broccoli
vatten
salt
4 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl grädde
1/2 tsk medelhavssalt
1/2 krm kajennpeppar
1 msk hackad dragon
1 - 1 1/2 dl riven ost

Gör så här
Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1½ cm tjocka skivor eller skär den färska fisken i bitar. Skär broccolistjälkarna i bitar och koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten. Broccoliblomman får koka 2-3 min.
Starta timerStarta timer
Lägg fisken i en lättsmord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om.
Rör ut mjölet i lite av fiskbuljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 min. Smaka av med dragon. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten.
Starta timer
Tillaga fisken i 225°C, ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
Starta timer
Servera med kokt potatis och blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar