lördag 24 november 2018

Massaman curry


500 g kycklingfilé (2-3 st filéer)
2 msk massaman curry (se bild)
400 g kokosmjölk
1 gul lök
3 st potatisar
1 liten bit ingefära
2 st limeblad (kan ersättas med 1 stång citrongräs)
2 dl jordnötter (jag använder rostade saltade)
2-3 msk fisksås (justera mängd efter smak)
2 msk palmsocker (kan ersättas med råsocker)
0,5 dl tamarindsås (se bild)
1 kycklingbuljongtärning eller salt
Olja till stekning

Servering:
Ris

Finhacka ingefäran, ca 1 tsk finhackad ingefära ska det vara. Hacka löken i grova strimlor. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Om du använder saltade jordnötter sköljer du bort saltet och låter jordnötterna rinna av i en sil. Om du använder rostade och osaltade jordnötter behöver du inte skölja dem. Skala potatisarna och skär dom i bitar.

Hetta upp olja, tillsätt currypastan och ingefäran. Stek under omrörning några sekunder. Tillsätt lök och stek tills löken får lite färg. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får lite färg. Det är ok om kycklingen fortfarande är rå i mitten.

Tillsätt kokosmjölk, tamarind, fisksås, palmsocker, potatis, jordnötter, buljong och limeblad i grytan. Rör om och låt koka i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry, fisksås för sälta eller tamarind för syra. Servera med ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar