lördag 24 november 2018

Kokoslax med ingefära och sockerärter

700 g laxsida
1 dl sweet chili
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1 tumstor bit ingefära
neutral rapsolja till stekning
300 g sockerärter
1 dl ostronsås
1 dl kokosflingor

Värm ugnen till 150 grader.

Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.

Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader för en saftig fisk, det tar 16-17 minuter. (För fastare lax, baka i cirka 25 minuter.)

Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslaxen och nykokt jasminris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar