söndag 12 november 2017

Pepparkakor

200st

Ingredienser

600 g vetemjöl
3,5 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
2 msk bikarbonat
1 msk rivet apelsinskal
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
3/4 msk malda kryddnejlikor
3/¤ msk mald kardemumma
3/4 msk mald pomerans

Gör så här:

  1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fast det.
  2. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen minst 2 timmar. Smaken blir bättre om den får ligga någon vecka.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen i omgångar och ta ut pepparkakor med mått.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädde i ugnen ca 5 min
  5. Låt pepparkakorna kallan på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar