söndag 19 november 2017

Lök- och tomatpaj till kräftor

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 st rödlökar
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
3 msk vatten
4 st tomater
200 g riven västerbottenost
3 st ägg
3 dl vispgrädde
smör till stekning
salt och peppar
krasse

Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i kylen cirka en halvtimme.
2. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda pajskalet i ugn på 225° ca 10 minuter.
3. Sätt ugnen på 175°C.
4. Skala och skiva den röda och gula löken. Skala och finhacka vitlöken.
5. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smör, ca 10 minuter. Tillsätt 3 msk vatten och låt koka in i löken.Ställ sedan lökfräset åt sidan och låt svalna.
6. Skär tomaterna i skivor.
7. Lägg lökfräset i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Lägg på de skivade tomaterna.
8. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt grädde, salta och peppra. Häll äggstanningen över lök och tomater.
9. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter, tills äggstanningen har stannat.
10. Toppa med finklippt smörgåskrasse vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar