söndag 26 november 2017

Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
3 msk ketjap manis (söt soya)
salt och peppar
(Citrongräs eller lime)

Till servering
ris eller risnudlar
Prik nam pla (sås på fisksås, socker, lime, chili)

Gör så här

Skala lök, vitlök och morötter, hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt. Banka o hacka citrongräs.
Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta. Blanda ner morötterna o citrongräs och låt dem fräsa med några minuter.
Rör ner ingefära, tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk.
Dela, kärna ur och hacka chilin.  Rör ner den och låt det koka sakta ca 15 minuter. Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar