torsdag 30 mars 2017

Svamplasagne med getost och valnötstäcke

4 Personer

300 g Svamp
150 g Rotselleri
1 st gul Lök
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Smör
5 dl Matlagningsgrädde
½ dl sherry
3 msk Vetemjöl
½ dl Vatten
1 msk Soja
1 tsk Salt
250 g Lasagneplattor
200 g chevreost
50 g Valnötter

Sätt ugnen på 250 grader.
Finhacka lök, vitlök och rotseller och tärna svampen och stek i smör i gryta tills vätskan kokat in.
Häll över grädde och sherry, koka upp och klicka i redning (mjöl + vatten) och tillsätt soja.
Varva plattor och sås i en smord ugnssäker form. Tillaga i ugnen i 10 minuter.
Smula osten över lasagnen samt grovhackade valnötter och sätt in ytterligare 15 minuter.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar