söndag 5 mars 2017

Rådjursfile med blomkålsbakelse, kantareller och vinsås

4 port
Ingredienser:
Blomkålsbakelse1 st blomkålshuvud
1 dl vispgrädde
40 g nyriven parmesanost
2 st ägg
0,5 st rivet skal av citron
salt och vitpeppar efter smak
1 st pressade vitlöksklyftor
lite tyffelsmör (kan uteslutas)

Rödvinsås

Rådjursfile 450 g
Förvällda kantareller
Gör så här
Tillaga köttet i sous vide.
Sätt ugnen på 225°C.
Koka blomkålsbuketterna med salt, ordentligt mjuk. Cirka 15 minuter.
Stöt dem till ett mos och rör ner grädde, ägg, citronskal,ost och kryddor.
Lägg purén i små portionsformar.
Grädda i ugnen cirka 25 minuter.
Parallellt gör såsen enligt recept.
Servera med smörstekta kantareller, sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar