söndag 22 januari 2017

Strasskakor med non-stop

Funkar lika bra till barn som vuxna, perfekt på barnkalas

ca 60 st små

110 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
non-stop

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.

3. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.

4. Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en non-stop på varje kaka och tryck till lite lätt.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 11 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar