tisdag 9 juni 2015

Tunnbröd i stekpanna

16 st

Ingredienser:
25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 msk ljus sirap
½ dl rapsolja
1 ½ tsk salt
2 krm hjorthornssalt
10-11 dl rågsikt

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt sirap, olja, salt, hjorthornssalt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite lös men smidig deg och knåda den i någon minut.
  3. Låt den jäsa under bakduk i 40–50 min.
  4. Dela degen i 16 bitar.
  5. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem till tunna rundlar, 3–4 mm, på ett mjölat bakbord.
  6. Kör sista varvet med en kruskavel så att det inte bildas luftbubblor under gräddningen.
  7. Grädda bröden (utan fett) på medelvärme, 1–2 min på varje sida i en gjutjärnsstekpanna.
  8. Lägg bröden ovanpå varandra och låt dem svalna inlindade i en kökshandduk så de håller sig mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar