måndag 8 juni 2015

Tarte de caramelle

4-5 portioner

Tårtbotten:
225 g riven mandelmassa
2 äggvitor

Kolakräm:
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 msk sirap
½ msk smör

Garnering:
2 dl vispgrädde
2-3 msk rostade mandelspån
1 tsk kakao

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rita en stor cirkel på ett bakplåtspapper och smörj den. Tips är att rita av en mattallrik.
  3. Blanda äggvitan och mandelmassan till en jämn smet och bred ut den på bakplåtspappret. Grädde i 15 minuter.
  4. Lossa bottnen genast och lägg den på ett tårtfat.
  5. Koka kolakrämen under tiden. Koka grädde, socker och sirap i 10 minuter. Rör ner smöret och låt svalna.
  6. Bre den ljumma såsen på den ljumma bottnen.
  7. Vispa grädden och bre över. Strö över spånen och pudra över lite kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar