måndag 8 juni 2015

Märtas franska chokladtårta

Ingredienser
175 g smör
175 g mörk (block)choklad
2 dl socker
3 ägg
1 dl vetemjöl

Smaksättning
rivet apelsinskal
1 msk Cointreau

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast bakplåtspapper i en 24 cm springform. Smöra pappret och kanten.
  3. Smält smör och choklad i en gryta.
  4. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Spara gulorna.
  5. Rör ner socker, gulor, vetemjöl och eventuell smaksättning i smör/choklad blandningen.
  6. Häll smeten i skålen med skummet och blanda väl men en trägaffel.
  7. Häll i formen och grädda i 25-30 minuter längst ner i ugnen.
  8. Passa ytan, täck eventuellt med folie vid behov.
  9. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar