lördag 27 juni 2015

Klippta morotsfrallor

12–15 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarmt
8 g tsk salt
2 msk rapsolja
125 g morötter, fint rivna
700 g vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Alternativt jäs över natten i kylskåpet.

2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader i varmluftsugn.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar