söndag 12 april 2015

Kryddig granola

Ingredienser

Portioner: Ger 1,5 liter
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin)

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.Blanda alla ingredienser, förutom torkad frukt, noga tills grynen fäster ihop lite.Fördela blandningen på 2 bakpappersklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om efter halva tiden.Skär frukten i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock.

För en mindre söt granola ersätt 1,5 dl av honungen med 2 st finrivna päron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar