lördag 7 mars 2015

Pasta med salami, chili, ruccola, tomat, pinjenötter och vitt vin

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

500g tagliatelle
200g skivad vitlökssalami
100g ruccola
250 g cocktail tomater
1 chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
salt och peppar
pinjenötter
olja

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar. Skär salamin i strimlor, hacka chili och vitlök och gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlök och chili i lite olja så att de mjuknar. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut. Tillsätt salamin och det vita vinet och låt allt fräsa ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av pastavattnet och tillsätt pastan i stekpannan. Vänd försiktigt ner ruccola och tomater. Servera direkt och toppa med pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar