söndag 4 januari 2015

Enbärsgravad sotad lax med inkokta äpplen och persiljemajonnäs

4 portioner
Lax
175 g Laxfile
2 tsk Krossade enbär
1 tsk Salt
1 tsk Strösocker
1 msk Rapsolja
1 bit Rättika (50g)
Inkokta äpplen2 Äpplen, gravensteiner
1 dl Strösocker
1 dl Vatten
Persiljemajonnäs2 Äggulor
2 tsk Ättikssprit (12%)
2 tsk Senap
2 msk finhackad persilja
2 dl Rapsolja
1 tsk Salt
Gör så här:
1. Blanda enbär, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
Stek laxen i olja i en het panna ca 30s på varje sida. Kyl snabbt ner laxen.
2, Äpplen & rättika: Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Kärna ur och tärna äpplena i cm stora kuber eller kulor och sjud i lagen ca 3 min tillsammans med stavad rättika. Låt svalna i lagen.
3. Majonnäs: Gör en majonnäs på vanligt vis, alternativt ta Hellmans majonnäs och blanda i finskuren persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar