måndag 19 januari 2015

Biscotti

Grundrecept
Två längder

100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
ca 7 dl vetemjöl

1.Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
2.Blanda i bakpulver och vetemjöl till lagom konsistens. 
3.Ha i ev. smaksättning och blanda väl.
4.Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl om kakdegen blir för kletig.
5.Forma till två längder, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem lätt.
6.Grädda mitt i ugnen i 225°C i 20 minuter.
7.Ta ut plåten och skär längderna i centimeterbreda kakor. Vänd dem så de får snittytan upp. Ställ in i ugnen på 120°C i 30 min, vänd skorporna så andra snittytan uppåt och ställ ytterligare 30 min i ugnen. Låt svalna.

Smaksättningar 

Apelsin/Mandel
125 g sötmandel, grovhackad
Rivet skal från en apelsin

Choklad/Hasselnöt
125 g hasselnötter, grovhackade
100 g mörk choklad, grovhackad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar