lördag 15 november 2014

Sous vide

Nöt
20141115 Oxfile 600g 55 2h Något rött. Prova 55,5 eller 56 nästa gång.
20141116 Entrecote 200g 55 2h I skivor, bra men läckage i någon påse. Entrecote inte optimalt i sousvide.
20141121 Ryggbiff 1000g 56 4h Mkt bra resultat
20141124 Rostbiff 1000g 56 24h Lite åt det för röda hållet. Kunde gått längre.
20150509 Fransyska 1,1kg 56 5h nästa gång 57grader i 6h
20150514 Nötrulle 1kg 56,5 10h I 3cm skivor som grillades efteråt. Kanon, kunde gott på lägre temp. Bra textur och mörhet.
20150802 Nötrulle 1kg 56 9h I 3cm skivor som grillades efteråt. OK.
20150926 Fransyska 1,1kg 57 6h Stek.
20161210 Flankstek 600g 55 10h Grymt bra! Stektes för yta och skivades till Pad thai.
20170318 Rostas 900g 57 5,5h Nästa gång, 58 grader i 6 timmar så blir det perfekt.
20200215 Fransyska 1500g 59 7h Stekte innan, blev OK. Dock mkt segt och lite för rött. Fler timmar nästa gång.
20200312 Fransyska 1200g 59 11h Köttet kunde gått längre och på 60 grader.
Lamm
20141206 rostbiff 300g 58 10 Helt rätt temperatur. Gick lite för länge, testa 8h nästa gång. Men smak o struktur som lammfile.
20150425 stek 1kg 56 20h Urbenad stek. Perfekt
20161130 stek 1kg 59 13h Urbenad stek. Inte bra struktur, känns som gått för länge, var förmarinerad & vaccad.
Älg
20150110 stek 600g 59 5h Köttet borde gått 9h, perfekt temperatur annars.
20150105 stek 1000g 60 9h Mkt bra men kan gå någon grad lägre.
20161127 bog 700g 59 9h En del sega bitar och en del mkt bra, antagligen beroende på styckningen.
20171216 Ytterlår 600g 59 7h Mycket fin färg och konsistens
Vildsvin
20141231 stek 1000g 65 10h Bra, men 63 grader är nog bättre.
20150823 lår 600g 62 8h Grillning som avslut. lite leverkonsistens. kunde gått lägre temp o kortare.
20161203 Karre/file 300g 63 3h Från unggris, mkt bra, ej rosa men saftigt.
20200325 Bog 2x500g 65 7h Ljusgrå färg, bra mörning och konsistens
Rådjur
20150328 Bog 600g 58 9h Gick för länge, rätt temperatur
20170904 Lår 600g 58 7h Gick för länge, lite låg temperatur
20180114 Lår 1000g 59 5h Gick för länge, lite låg temperatur, sikta på 61 nästa gång
Ägg
20161204 Ägg L 67 29m Blev kladdig gula och vita, inte ok för benedict.
Fläsk
20150102 File 600g 58 3h Mycket bra. Borde kunna köra med mkt krydda\marinad.
20150823 lår 600g 62 8h Grillning som avslut. lite leverkonsistens. kunde gått lägre temp o kortare.
20161203 Karre/file 300g 63 3h Från unggris, mkt bra, ej rosa men saftigt.
Fågel
20150329 Kycklingfile 450g 62 3h Perfekt
20150411 Ankbröst 600g 56 3h saftiga och fina men kan ha lägre temp
20171217 Kalkonfile 500g 58 6h saftiga och fina.

8 kommentarer:

  1. Mycket bra vägledning. Tack för förarbetet!!

    SvaraRadera
  2. Funkar det att köra 3st ryggbiffar 1kg/st?

    SvaraRadera
  3. Det borde det. Jag ska köra fyra idag. Tips på kryddor.?

    SvaraRadera
  4. Det funkar bra, bara de packas var för sig. Till ryggbiff räcker det bra med bara peppar. Undvik rå vitlök i påsen och alkohol.

    SvaraRadera
  5. Hej, hittade precis din sida efter att ha köpt en ekolåda fryst kött på 5kg. Blandade delar, fransyska, nötrulle, ytterlår, innanlår osv. Frysta runt 900g vaccade. Vad tror du; tina upp, skära i bitar, vacca, sous vida. Eller skicka ner hela biten, sous vida, sen skära upp, vacca o frysa in igen? :)

    SvaraRadera
  6. Så 600 gr oxfilé 56 gr ca 1.5 timme då?

    SvaraRadera
  7. Tack för bra väglednin med tabellen.👍👍

    SvaraRadera
  8. Bra vägledning som ska följas nu i början. Första försöket blev 1.1kg ocfilé från kyl ner i 56 grader i 3 timmar med färsk timjan och vitlök. Brände av med gasol efteråt. Mycket bra textur, men saknade salt.

    SvaraRadera