fredag 17 maj 2013

Färskpotatissallad med sparris

4 port
Ingredienser

1 kgfärskpotatis
500 ggrön sparris
1 strödlök, finhackad
3 mskdill, hackad

Dressing:

1 mskskånsk grovkornig senap
1,5 mskpressad citron
1 mskvatten
0,75 dlkallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

Tillagning

1 Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

2 Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.

3 Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.

4 Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar