tisdag 1 januari 2013

Kokospanerad lax med pasta

4 personer

Ingredienser

500 g laxfilé, skinn- och benfri
1 st ägg
2 dl kokosflingor
0,75 dl bladpersilja, hackad
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk smör
2 dl crème fraiche saffran & tomat, el 2 dl creme fraiche, 0,5 g saffran
1 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond

Till servering
400 g pasta eller ris
400 g grönsaker brasador eller wokgrönsaker, djupfrysta grillade
20 g ruccola


Tillagning

1. Skär laxen i portionsbitar, om det inte redan är gjort.
2. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och hackad persilja på ett fat.
Salta och peppra laxbitarna. Doppa dem i ägget och sedan i kokosflingorna.
3. Stek fisken i smör ca 4-5 min per sida på svag värme.
Salta och peppra.
4. Blanda crème fraiche, vatten och fond, häll blandningen runt om fisken. Låt sjuda några minuter.
5. Servera med färsk pasta t ex fjärilar och grillade eller wokade grönsaker blandade med rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar