söndag 30 december 2012

Mjölkchokladkladdkaka


100g Mjölkchoklad
100g Smör
2st Ägg
1½dl Råsocker
2dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
2krm Salt

Fyllning:
100g Mjölkchoklad

Garnering:
50g Mörk Choklad
Tillbehör
Vaniljglass


1. Sätt ugnen på 170 grader. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhackat mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.

4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål och ringla chokladen över kakan. Servera kakan med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar