söndag 30 december 2012

Grekisk smulpaj

4 pers

250 g Aubergine
250 g Squash
1 st Paprika
2-3 st Vitlöksklyftor
1 burk Krossade tomater
1 msk Olivolja
½ tsk Salt
1 krm Peppar
1-2 tsk Basilika eller timjan
75g Margarin
2 dl Vetemjöl
1 pkt (80g) Riven parmesanost
100 g Fetaost

Skölj och tärna grönsakerna. Fräs dem i oljan.
Pressa i vitlöken och häll i tomaterna.
Låt puttra i 10 min.
Smaka av med salt, peppar och ev. någon örtkrydda.
Blanda mjöl, matfett och parmesanost i en matberedare eller bunke.
Hacka samman till en grynig massa. Häll grönsakerna i en pajform.
Tärna och lägg över fetaosten.
Smula över degen. Grädda pajen i 20 min på 225 oC i nedre delen av ugnen.
Servera med tomatsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar